ÉV VÉGI BESZÁMOLÓ 2021-2022-ES TANÉV

Személyi feltételek:

A 2021/22- es tanév is változásokkal kezdődött.

Villuth Áron gitár szakos kolléga növendékeit Döme Ábel egyetemi hallgató vette át a pellérdi és a kővágószőlősi telephelyen.

Hajdu Hajnalka szolfézs és zongora tanszakon vállalt teljes állást intézményünkben, kiegészítve a korrepetíciós feladatok ellátásával.

Az iskola tanulói létszáma 200 fő volt ebben a tanévben.

A nevelő-oktató munkát segítők létszámában és személyében nem történt változás.

Tárgyi feltételek:

A tanév során anyagi okok miatt nem volt lehetőségünk új hangszerek vásárlására, csak az elengedhetetlenül fontos kottatartók, lábzsámolyok és egyéb apróbb eszközök vásárlását tudtuk megoldani. Néhány fúvós hangszer kisebb javítási költségeit tudtuk vállalni.

Szakmai munka:

2021.09.24.-én, a Civil Közösségek Házában zajlott az 5. Pécsi Tanuló Város Fesztivál, melyen intézményünk növendékei és pedagógusai „Tanár és diák együtt muzsikál Agócsy-módra” címmel adott koncertet.

2021.10.18.-án két kollégánk, Katits Benedikta -zongora és Császár András- klarinét, szaxofon képviselte iskolánkat Szigetváron a megyei tanári hangversenyen.

2021.11.12.-én a Civil Közösségek Házában rendeztük meg az egész napos

„Mozart-maraton” című rendezvényünket, mely egy teljesen új ötlet alapján született meg. Vendégeink voltak a komlói, mohácsi és vásárosdombói zeneiskola növendékei és tanárai. A koncerteken kívül interaktív feladatok, filmvetítés, daltanulás is a program részét képezte.

2021.12.02.-án Kaposváron rendezték meg a „Szeretnék Neked Zenélni” II. találkozóját, ahol intézményünket Fazekas Bence képviselte klarinéton és ezüst minősítéssel díjazták a produkcióját. Felkészítő tanára: Császár András, zongorakísérő Hajdu Hajnalka.

2022.02.22.- 24. AGÓCSY-NAPOK – Bázisintézményi program

2022.02.22.-én rendeztük meg a megyei népdaléneklési versenyt, ahol 4 arany és egy ezüst minősítés született. Felkészítő tanárok: Vörösné Károly Andrea és Sós Csilla.

Anveiler Anna, Fazekas Bence, Vigh Blanka Róza és Strasszer Márton – arany Móricz Réka – ezüst

2022.02.23. – „Tág a világ” …. – összművészet a zenetanulásban a hangszeres improvizáció készségének bevonásával – Apagyi Mária előadása

2022.02.24. – Boldogságprogram alkalmazása a művészeti iskolában – hála téma feldolgozása – Sós Csilla intézményvezető, mesterpedagógus interaktív előadása

2022.03.31. – Civil Közösségek Háza – Jótékonysági Tanári Koncert a zeneiskola hangszerparkjának fejlesztésére

2022.04.06. – Bonyhádon, a Virányi Sándor III. Regionális Magánének Találkozón Tuzson-Szente Melinda növendéke, Radó Lilla bronz minősítést kapott.

2022.04.08.-án az országos szervezésű „Lélekhíd” jótékonysági koncertet szerveztünk növendékeink közreműködésével a Kárpátalján élők támogatására.

2022. 04.28.-án Bólyban rendezték meg a megyei fuvolás találkozót, ahol Puskás Helga bronz minősítést kapott. Tanára: Takáts Eszter, zongorakísérő: Hajdu Hajnalka.

2022.05.12.-én és 16.-án rendezték meg Dombóváron az V. „Apró fúvósok” találkozóját, ahol Szepessi Kata fuvolából bronz minősítést, Fazekas Bence

klarinétból ezüst minősítést és Balogh Iván szaxofonból ezüst minősítést szerzett. Felkészítő tanárok: Takáts Eszter és Császár András. Zongorakísérő: Hajdu Hajnalka.

2022 márciusától a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karáról érkezett a felkérés, hogy egy hallgató magánének tanárunknál, Tuszon-Szente Melindánál tölthesse hospitálási gyakorlatát, mely május közepéig tartott. Várhatóan a következő tanév összefüggő tanítási gyakorlatát is zeneiskolánkban fogja tölteni a hallgató.

Az intézményben négy tanszak működik:

Zongora – tanszakvezető: Poórné Gál Katalin Fúvós – tanszakvezető: Aradi Anita Hedvig

Zeneismeret – magánének – tanszakvezető: Vörösné Károly Andrea Húros-ütős – tanszakvezető: Ficsor András, II. félévtől Sós Csilla

Minden tanszak félévente tartott egy-egy tanszaki koncertet a Civil Közösségek házában.

2022. 06.09.-én sikeres alapvizsgát tett 6 növendék hangszer főtárgyból: Mátyás Ninetta – fuvola

Nemes Ambrus – zongora

Jázsján Terézia – magánének Nyikos Rózsa – magánének Hopp Fanni – furulya Strasszer Márton – gitár

Emellett 10 növendékünk tett sikeres írásbeli és szóbeli alapvizsgát zeneismeret tárgyból.

Minősítések:

A 2021-22-es tanévben, 2021.10.01.-én, Poórné Gál Katalin vett részt sikeresen mesterpedagógusi minősítésen.

2022.04.22.-én vezetői tanfelügyeleti ellenőrzést tartott az Oktatási Hivatal két szakértője Sós Csilla intézményvezetőnél. Sikeresen zajlott az ellenőrzés.

Ellenőrzés:

A Baranya Megyei Kormányhivatal törvényességi ellenőrzést tartott intézményünkben és a fenntartó alapítványnál. Mindent rendben találtak.

Költségvetés:

Iskolánknak semmilyen bevétele nincs, mert minden költséget a fenntartó alapítvány finanszíroz. Az állami támogatás a bérekre és a járulékokra teljes mértékben ki lett fizetve.

Sós Csilla intézményvezető

Pécs, 2022. 06. 17.