ÉV VÉGI BESZÁMOLÓ 2020-2021-es tanév

Személyi feltételek

A 2020/21- es tanév is változásokkal kezdődött. Wéber Anita , szolfézs szakos és Patai Rebeka orgona, zongora szakos kollégákat szeptember 1.-től teljes állásban neveztük ki az intézményben.

Új óraadó tanárt köszönthettünk a tantestületben szeptemberben, Kovács Erzsébet hegedűtanárnő személyében. Az iskola tanulói létszáma 200 fő volt ebben a tanévben.

A nevelő-oktató munkát segítők létszámában és személyében nem történt változás.

Tárgyi feltételek

A tanév során anyagi okok miatt nem volt lehetőségünk új hangszerek vásárlására, csak az elengedhetetlenül fontos kottatartók, lábzsámolyok és egyéb apróbb eszközök vásárlását tudtuk megoldani. Néhány fúvós hangszer kisebb javítási költségeit tudtuk vállalni.

Szakmai munka

2020.09.04,-én a „Köszönjük Magyarország” elnevezésű pályázat kapcsán iskolánk korábbi tanára, dr. Varga Ildikó Rita Anna előadását hallgathattuk meg – Richard Wagner, Magyarország és a magyarok címmel.

2020.09.25.-én, a Civil Közösségek Háza szervezésében megrendezett „Tanuló Fesztivál”-on léptek fel növendékeink és kollégáink egy összművészeti – irodalmi, képzőművészeti, népművészeti és zenei esten.

2020. 11.27.-én rendezték meg a Csupor László VII. Dél-Dunántúli Regionális Fafúvós Versenyt a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola szervezésében. A pandémia miatt online formában zajlott a találkozó, felvételeket kellett beküldeni
a megtanult darabokról.

Intézményünket Aradi Anita Hedvig furulya tanárnő 3 növendéke, Takáts Eszter fuvolatanárnő növendéke és Császár András szaxofon tanár növendéke képviselte:

A kialakult járványhelyzet ellenére a Filharmónia Magyarország szervezésében lehetőséget kaptunk egy online Adventi Matiné Koncert lebonyolítására, melyet élőben közvetítettek a szülőknek, hozzátartozóknak és minden érdeklődőnek. A
Civil Közösségek Házában készült a felvétel és minden tanszak képviseltette magát.

2021. 02. 25.-én két növendékünk előre hozott záróvizsgát tett zongora tárgyból, ezzel befejezve alapfokú tanulmányaikat. Papp Zsuzsanna és Vecsei Dóra, mindketten Poórné Gál Katalin tanárnő tanítványai. Balogh Iván szaxofonos növendékünk, Császár András felkészítő tanár irányításával a Sistrum Zenei Versenyen ezüst minősítést szerzett.

2021.márciusában két online zongoraversenyen is szerepelt növendékünk, Miklós Eszter, aki Poórné Gál Katalin észített fel: a szombathelyi Sistrum Zenei versenyen bronz minősítést, a pápai AMI szervezésében Bartók Béla emlékére meghirdetett zongoraversenyen szintén bronz minősítést szerzett.

2021.05.20.-án tartott I. „Otthoni dallamok” online hegedűversenyen Móricz Réka bronz minősítést szerzett, felkészítő tanára: Sós Csilla.2021. 06.10.-11.-én zajlottak az alapvizsgák a Civil Közösségek Háza koncerttermében.
Sikeres alapvizsgát tett növendékeink:

2021. 06. 16.-án fúvós növendékeink felléptek a Széchenyi téren a Nemzetiségi Önkormányzatok és Civil Szervezetek Irodájának ünnepélyes megnyitóján. A Metronom Kht. szervezésében társhangszer módszertani továbbképzésen
vettek részt kollégáink: Aradi Anita Hedvig, Takáts Eszter, Murin Roman, Patai Rebeka, Poórné Gál Katalin és Katits Benedikta.

Minősítések:

A 2020-21-es tanévben három kolléga vett részt minősítésen:

Ellenőrzés:

Intézményünket a Magyar Államkincstár ellenőrizte 2021.06. 14.-16 . között.

Költségvetés:

Iskolánknak semmilyen bevétele nincs, mert minden költséget a fenntartó alapítvány finanszíroz. Az állami támogatás a bérekre és a járulékokra teljes mértékben ki lett fizetve.

Pécs. 2021. 06. 22.